آسا وکیل - قبول وکالت - مشاوره حقوقی

سیر تا پیاز نکات حقوقی جرائم مواد مخدر در مشهد

وکیل مواد مخدر در مشهد و سایر شهرها چگونه می تواند با ارائه راهکارهای قانونی به شما کمک کند؟!!! من همیشه به عزیزانی که دنبال وکیل هستند توصیه می کنم، برای تشخیص کیفیت کار یک وکیل، به میزان اطلاعاتی که به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد دقت کنید.

 بالا بودن حجم پرونده­های مواد مخدر در کشورمان و به ویژه در شهر مشهد و همچنین زیاد بودن میزان مجازات آن‌ها باعث شد تا گروه حقوقی آسا وکیل، گلچینی از مجازات انواع مختلف مواد مخدر و سؤالات پر تکراری را که مراجعین در مشاوره های حقوقی حضوری و تلفنی میپرسند برای شما بیان و هریک را با دقت بررسی کنند.

با خواندن این مقاله از سایت آسا وکیل، میزان نیاز شما به بهترین وکیل مواد مخدر در مشهد  و یا هر شهری که در آن ساکن هستید به حداقل می رسد.

چه‌کارهایی در ارتباط با انواع مواد مخدر جرم شناخته می‌شوند

مواد مخدر یکی از مسائلی است که هرگونه فعالیت در آن به جرم ختم می‌شود. در زیر برخی مسائل مربوط به مواد مخدر را براساس تجربه خود در آسا وکیل بیان می‌کنم.

  • کشت خشخاش و کشت شاهدانه با هدف تولید مواد مخدر
  • وارد کردن، صادرکردن و تولید انواع مواد مخدر
  • نگهداری، حمل کردن، خریدن، توزیع و فروش مواد مخدر
  • ایجاد و یا اداره کردن مکان‌هایی برای استفاده از مواد مخدر
  • استفاده از مواد مخدر به هر شکلی، مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد. مثل تجویز دکتر در صورت بیماری
  • تولید لوازمی که برای کشیدن مواد مخدر لازم است. مثل پایپ
  • کمک به فرار کردن و یا مخفی کردن متهمان مواد مخدر
  • از بین بردن مدارک مربوط به مواد مخدر

 در تمامی مواردی که ذکر کردم، دادگاه بر اساس هدف، انگیزه، سابقه و... حکم صادر می‌کند.

عواملی که موجب تخفیف در مجازات مجرمان مواد مخدر می‌شوند کدامند

بر طبق ماده 38 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر سال 76، دادگاه می‌تواند در صورتی که جهات تخفیفی وجود داشته باشد، مجازات را تا نصف تخفیف دهد.

در صورتی که فردی به حبس ابد محکوم شده باشد، دادگاه می‌تواند حبس او را به 15 سال کاهش دهد و اگر حکم اعدام برای او صادر شده باشد، تقاضای تخفیف و عفو، به کمیسیون عفو ارسال می‌شود.

در ادامه قصد دارم بعضی از دلایلی را که در قانون جزاء باعث تخفیف در مسائل مربوط به مواد مخدر می شوند برای شما لیست کنم:

  1. همکاری مؤثر متهم در شناسایی شریک یا شرکا و به دست آوردن مدارک و لوازم اعمال جرم
  2. اوضاع و احوال خاص مرتکب جرم مثل انگیزه شرافتمندانه
  3. اعلام متهم قبل از تعقیبش و اقرارش به انجام جرم
  4. پشیمانی متهم، حُسن سابقه و وضع خاص جسمانی‌اش مثل بیماری و بالا بودن سن
  5. تلاش متهم برای کم کردن آثار جرم
  6. دخالت ضعیف شریک یا معاون جرم

نحوه اعمال تخفیف در پرونده‌های مواد مخدر

در صورتی که دادگاه تشخیص دهد مجرم، لایق تخفیف است، باید دلایل خودش را در پرونده ذکر کند و با توجه به دلایل، به او تخفیف دهد.

 در تبصره ماده 38 قانون اصلاح مواد مخدر آمده است در صورتی که محکوم با نیروی انتظامی همکاری کند و باعث کشف شبکه مواد مخدر شود، دادگاه می‌تواند با تقاضای نیروی انتظامی و بر اساس سند موجود، مجازات فرد را ضمن اصلاح کردن رأی اولیه، تا نصف تخفیف بدهد.

باز هم تأکید می کنم دوست عزیز، وکیل برای مواد مخدر زیاد است اما همه آن ها نمی توانند از پس پرونده های مربوط به مواد مخدر بر بیایند. این حقیقت را بنده براساس تجربه ای که در حل پرونده های مربوط به جرائم مواد مخدر در آسا وکیل داشته ام عرض می کنم.

مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر

دادگاه با توجه به نوع مواد مخدر، میزان، سابقه محکوم، نحوه دستگیری مجرم، همکاری او و همچنین شرایط روحی و جسمی او، حکم صادر می‌کند.

حمل (قاچاق) مواد مخدر نیز دارای مجازات ­های متنوعی است و با توجه به نوع و میزان مواد مخدر و همچنین علم قاضی در پرونده، احکام متفاوتی صادر میشود. اما آن­چه که مهم است، این است که قاچاق و حمل مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه و هروئین، مجازات به شدت بیشتری نسبت به مواد مخدر سنتی مثل تریاک دارند.

نگهداری مواد مخدر با توجه به نوع و مقدار آن، دارای جریمه نقدی، حبس و شلاق است و در صورتی که میزان آن بالا باشد می‌تواند مجازات اعدام را هم در پی داشته باشد.

مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) مواد مخدر شیشه

مجازات خرید و فروش شیشه متفاوت است و با توجه به خالص بودن مواد، حکم توسط دادگاه صادر می‌شود. در صورتی که فرد دارای سوء سابقه باشد، مجازاتش بیشتر نیز خواهد شد.

 

  1. تا 5 سانتی گرم، از 500 هزار ریال تا 1 میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق
  2. بیش از 5 سانتی گرم تا 1 گرم، از 2 تا 6 میلیون ریال جریمه نقدی و 30 تا 70 ضربه شلاق
  3. بیش از 1 گرم تا 4 گرم، از 8 تا 20 میلیون ریال جریمه نقدی و 2 تا 5 سال حبس و 30 تا 70 ضربه شلاق
  4. بیش از 4 گرم تا 50 گرم، از 20 تا 40 میلیون ریال جریمه نقدی، 5 تا 8 سال حبس و 30 تا 74 ضربه شلاق
  5. بیش از 15 گرم تا 30 گرم شیشه، از 40 تا 60 میلیون ریال جریمه نقدی و 10 تا 15 سال حبس و 30 تا 74 ضربه شلاق
  6. بیش از 30 گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم

دوست خوبم دقت کنید که اعتیاد با استعمال متفاوت است. کسی که برای بار اول شیشه مصرف کرده، طبق بند 2 ماده 19 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، به 50 تا 74 ضربه شلاق و 2 تا 10 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

در صورتی که فرد معتاد باشد و برای چندمین بار از شیشه استفاده کند و این کار برای او تبدیل به عادت شده باشد، بر طبق ماده 16 این قانون، به 1 تا 5 میلیون ریال جزای نقدی و تا 30 ضربه شلاق محکوم می‌شود. اگر برای بار دوم، فرد دستگیر شود، برای هر مرتبه، هر بار تا 74 ضربه شلاق در نظر گرفته خواهد شد.

مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر تریاک

مسئله جالب توجهی که وجود دارد این است که در قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، قاچاق و نگهداری تریاک در 2 ماده جداگانه مطرح و مجازات ‌های متفاوتی برایشان در نظر گرفته‌ شده است. ماده 4 این قانون در خصوص قاچاق آورده است که:

  1. تا 50 گرم، تا 4 میلیون ریال جریمه نقدی و تا 50 ضربه شلاق
  2. بیش از 50 گرم تا 500 گرم، از 4 تا 50 میلیون ریال جریمه نقدی و 20 تا 74 ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا 3 سال حبس
  3. بیش از 500 گرم تا 5 کیلوگرم، از 50 تا 200 میلیون ریال جریمه نقدی و 50 تا 74 ضربه شلاق و 3 تا 15 سال حبس
  4. بیش از 5 کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم

اما در صورتی که بحث نگهداری تریاک باشد، قانون‌گذار رویه متفاوتی دارد:

  1. تا 50 گرم، تا 3 میلیون ریال جریمه نقدی و تا 50 ضربه شلاق
  2. بیش از 50 گرم تا 500 گرم، 5 تا 15 میلیون ریال جریمه نقدی و 10 تا 74 ضربه شلاق
  3. بیش از 500 گرم تا 5 کیلوگرم، 15 تا 60 میلیون ریال جریمه نقدی و 40 تا 74 ضربه شلاق و 2 تا 5 سال حبس
  4. بیش از 5 کیلو تا 20 کیلو، 60 تا 200 میلیون ریال جریمه نقدی و 50 تا 74 ضربه شلاق و 5 تا 10 سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم، علاوه بر مجازات‌های ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم می‌شود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره می‌شود.
  5. بیش از 20 کیلو تا 100 کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره 4، به ازای هر کیلو، 2 میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه می‌شود و در صورت تکرار، فرد اعدام می‌شود و اموالش مصادره خواهد شد.
  6. بیش از 100 کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق ذکر شده در شماره 4 و 5، مجرم به حبس ابد محکوم می‌شود و در صورتی که به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره می‌شود.

دوست دارم همین جا توجه شما را به این نکته جلب کنم که، در همه مواردی که اموال مجرم مصادره می‌شود، حداقل‌هایی که برای ادامه حیات خانواده‌اش لازم است، برای او کنار گذاشته می‌شود و مازاد بر آن مصادره می‌شود.

ارتباط مدت زمان محکومیت به جرم اعتیاد و حمل مواد مخدر با سوء پیشینه (سابقه)

در مواردی که شخصی به دلیل اعتیاد چند روزی به زندان رفته باشد، تا زمانی که این اتهام تبدیل به محکومیت نشود، مشکلی برای متهم ایجاد نمی‌شود. اما اگر در دادگاه محکوم شود، برای فرد سوء سابقه ایجاد شده و در پرونده او ثبت می‌شود.

برای مطالعه ادامه این مقاله فوق العاده مهم و کامل به سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی  بهترین وکیل مواد مخدر در مشهد + [راه حل هایی که نمی دانید] - آسا وکیل  کلیک کنید.

منبع: آسا وکیل تیم برگزیده حقوقی در مشهد

 

+ نوشته شده در  دوشنبه 21 مرداد 1398ساعت 16:51  توسط رضا ظریف  برچسب ها:

مهم ترین نکات حقوقی جرائم مشروبات الکلی که نمیدانید - آسا وکیل

وکیل مشروبات الکلی در مشهد و سایر شهرها با توجه به آمار تأسف بار شُرب خَمر در ایران به شدت می تواند روی سرنوشت پرونده شما و در نهایت روی زندگی شخصیتان تأثیرگذار باشد.

دوست خوبم این بار من از جانب آسا وکیل با یک مقاله جدید و بسیار بسیار کاربردی و مهم در زمینه مشروبات الکلی در خدمت شما هستم. بدون هیچ گونه بزرگنمایی، با جدیّت می توانم بگویم که این مقاله جامع ترین و کامل ترین مقاله در زمینه مشروبات الکلی در سطح سایت های حقوقی است.

یکی از مهم‌ترین جرائمی که در قانون مجازات اسلامی در مورد آن مواد قانونی زیادی وجود دارد، مسئله حمل مشروبات الکلی و شُرب خَمر (خوردن مشروبات الکلی) است.

 رسیدگی به جرم حمل و خوردن مشروبات الکلی، در صلاحیت دادسرای عمومی است. در تهران، این وظیفه به عهده دادسرای ارشاد و در شهرستان به عهده دادسرای عمومی شهرستان است. پس از انجام تحقیقات لازم، پرونده برای صدور حکم نهایی به دادگاه کیفری دو ارسال می‌شود تا قاضی با توجه به مدارک موجود، حکم مناسب را صادر کند. داشتن وکیل برای مشروبات الکلی در مشهد  و یا هر شهری که در آن ساکن هستید باعث می‌شود تا با دفاع مناسب، از میزان مجازات شما در این مورد کم شود.

علت جرم بودن مصرف مشروبات الکلی به این دلیل است که فرد کنترل ذهنی خود را از دست می‌دهد و این مسئله ممکن است به نظم عمومی جامعه آسیب بزند. طبق قانون حتی اگر مصرف مشروبات الکلی، باعث مستی نشود، بازهم جرم بوده و مجازات دارد.

خب بریم بپردازیم به مهم ترین بخش های حقوقی مشروبات الکلی که اگر ندانید قطعاً متضرر خواهید شد.

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

قانون‌گذار در ماده 702 و 703 قانون مجازات اسلامی، در خصوص تولید مشروبات الکلی، خرید و فروش و حمل آن توضیحاتی را مطرح کرده است. در ماده 702 آمده است که «شخصی که اقدام به ساخت، خرید، فروش، حمل یا نگهداری مشروبات الکلی می‌کند، به 6 ماه تا 1 سال حبس محکوم خواهد شد. علاوه بر این 74 ضربه شلاق و جزای نقدی تا 5 برابر ارزش عرفی کالا، مجازات‌های دیگر حمل مشروبات الکلی است. 5 برابر ارزش عرفی کالا به این معنی است که اگر در جامعه بطری 1 لیتری مشروب، به ارزش 100 هزار تومان باشد، جزای نقدی آن در صورت کشف توسط مأمورین، 500 هزار تومان خواهد بود.

تنها به همراه داشتن مشروب الکلی، باعث می‌شود تا دادگاه شما را مطابق قانون مجازات کند. فارغ از بحث خوردن مشروب، حمل آن به تنهایی باعث حبس، شلاق و جزای نقدی خواهد شد. 74 ضربه شلاق برای مجازات ذکر شده، در شرایطی می‌تواند به جزای نقدی تبدیل شود. اگر مجرم دارای بیماری باشد و یا سن آن برای اعمال شلاق مناسب نباشد، به ‌طوری که باعث آسیبی بالاتر از حد معمول شود، دادگاه شلاق او را نادیده می‌گیرد و آن را تبدیل به جزای نقدی می‌کند. متاسفانه ما در آسا وکیل شاهد این موضوع هستیم که جرائم مربوط به همراه داشتم مشروبات الکلی در طی سال های اخیر به شدت زیاد شده است.

مجازات حمل مشروبات الکلی در ماشین

قانون‌گذار در تبصره 1 ماده 703 قانون مجازات، برای حمل مشروبات الکلی به‌ وسیله ماشین گفته است: در صورتی که میزان مشروبات الکلی بیش از 20 لیتر باشد، 2 حالت پیش خواهد آمد:

  1. در صوتی که مالک ماشین اطلاع داشته باشد که با وسیله نقلیه او اقدام به حمل مشروبات الکلی می‌کنند، ماشین او به نفع دولت ضبط خواهد شد.
  2. اگر مالک از موضوع بی اطلاع باشد، به پرداخت جریمه نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه محکوم خواهد شد.

توجه داشته باشید که مجازات‌های ذکر شده، به مجازات‌های حمل مشروب اضافه خواهند شد و این فقط برای حمل مشروب در ماشین است و مجازات فرد، جدا از مجازات ماشین می باشد.

مجازات حمل مشروبات الکلی برای بار اول

در صورتی که شما برای اولین بار اقدام به حمل مشروبات الکلی کرده باشید و قبل از آن سوء پیشینه‌ای در این زمینه نداشته باشید، می‌توانید از دادگاه درخواست تخفیف مجازات کنید. البته دوست عزیز دقت داشته باشید که، دادگاه هیچ الزامی ندارد تا به شما تخفیف دهد و این مسئله کاملاً بستگی به نظر قاضی دارد.

یادتان باشد نداشتن سابقه قبلی می‌تواند به شما در گرفتن تخفیف کمک کند. این تخفیف می‌تواند در میزان حبس و شلاق شما بسیار تأثیر گذار باشد. بر طبق تبصره 3 ماده 703 قانون مجازات، در صورت قاچاق و یا حمل مشروبات الکلی، در صورتی که بار اولتان هم باشد، امکان معلق شدن مجازات وجود ندارد اما می‌توانید از دادگاه تخفیف بگیرید.

حکم کشف مشروبات الکلی در ماشین

بر طبق تبصره 1 ماده 703 قانون مجازات، در صورتی که مشروبات الکلی در ماشین شما کشف شود، اگر با اطلاع شما (به‌عنوان مالک) باشد، ماشین شما به نفع دولت ضبط می‌شود و اگر شما تنها راننده ماشین باشید، به اندازه قیمت ماشین باید به دولت جریمه پرداخت کنید.

اگر در ماشین شما وسایل ارتکاب جرم در این خصوص وجود داشته باشد، آن وسایل هم ضبط خواهد شد. در نتیجه، هر نوع وسیله ارتکاب جرم موجود در ماشین نیز مطابق قانون، در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.

تخفیف مجازات حمل مشروبات الکلی

از آنجایی که جرم حمل مشروبات الکلی، جزء تعزیرات است، قاضی می‌تواند در صورت صلاح دید، به مجرم تخفیف دهد. شرایطی که باعث می‌شود تا قاضی حکم به تخفیف مجازات دهد متنوع است.

 نداشتن سابقه در زمینه حمل مشروبات الکلی، حسن شهرت شما، سابقه شخصی و خانوادگی، نحوه دفاع شما در دادگاه و غیره، همگی می‌تواند در نظر قاضی برای دادن تخفیف بسیار مؤثر باشد. داشتن وکیل شرب خمر در مشهد و یا هر شهری که در آن ساکن هستید می‌تواند به شما در این زمینه کمک زیادی کند. اما قاضی نمی‌تواند تمام مجازات را به حالت تعلیق دربیاورد.

همانطور که پیش تر هم گفتم، ما در آسا وکیل تیم حقوقی داریم که به صورت کاملا تخصصی در زمینه جرائم مربوط به مشروبات الکلی فعالیت می کنند. در صورت نیاز می توانید از تجربه و دانش آن ها استفاده کنید.

تخفیف مجازات قاچاق مشروبات الکلی

قانون‌گذار در ماده 703 قانون مجازات اسلامی، در مورد واردکردن مشروبات الکلی به کشور صحبت کرده است. این عمل قاچاق نام دارد و واردکننده مشروبات الکلی، صرف نظر از میزان آن، به 6 ماه تا 5 سال حبس محکوم می‌شود. 74 ضربه شلاق و جریمه نقدی به اندازه 10 برابر ارزش عرفی مشروبات کشف شده، از مجازات‌های دیگر این جرم است. بر طبق تبصره 3 این ماده، دادگاه نمی‌تواند تحت هیچ شرایطی، حکم به تعلیق اجرای مجازات قاچاق مشروبات الکلی دهد اما با داشتن وکیل قاچاق مشروبات الکلی در مشهد می‌توانید در میزان مجازات تخفیف بگیرید.

مجازات خرید و فروش مشروبات الکلی دست‌ساز و خارجی

خرید و فروش انواع مشروبات الکلی از جمله دست‌ساز و یا خارجی، به یک میزان است. در صورتی که فرد مشروبات الکلی را بخرد، بفروشد و یا آن را در معرض فروش بگذارد، به مجازات مقرر در ماده 702 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود. مجازات ماده 702 نیز شامل 74 ضربه شلاق، جزای نقدی و 6 ماه تا 1 سال حبس است.

بارها ما در آسا وکیل مراجعینی داشته ایم که عزیزانشان را بر اثر استفاده از مشروبات الکلی دست ساز از دست داده اند. به امید روزی که همه جوانان کشورمان از این خانمان سوزها فاصله بگیرند و شادی را در درون جست و جو کنند.

مجازات ساخت مشروبات الکلی تقلبی

باید خدمت شما دوست خوبم عرض کنم که قانون‌گذار صریحاً در مورد این موضوع قانون‌گذاری نکرده است اما ساخت مشروبات الکلی به هر نحوی که باشد، مجازات دارد و مجازات آن نیز در ماده 701 الی 704 قانون مجازات اسلامی آمده است. ساخت مشروبات الکلی تقلبی منجر به آسیب جسمی به مصرف‌کننده خواهد شد و سازنده مشروبات الکلی، علاوه بر مجازات ساخت مشروب، به مجازات آسیب جسمی واردشده بر مصرف‌کننده نیز محکوم می‌شود.

مجازات ساخت مشروبات الکلی دست‌ساز

بر طبق ماده 702 قانون مجازات اسلامی، هرکس مشروبات الکلی را بسازد، به 6 ماه تا 1 سال حبس، 74 ضربه شلاق و پرداخت جریمه به اندازه 5 برابر ارزش عرفی مشروبات دست‌ساز، محکوم می‌شود.

دست‌ساز بودن و یا نبودن مشروبات الکلی، تأثیری در میزان مجازات نگهداری و حمل آن ندارد. اگر به واسطه ساختن مشروبات الکلی، فرد مصرف‌کننده آسیب جسمی ببیند، سازنده مشروبات الکلی، به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌شود.

مجازات مصرف مشروبات الکلی (شرب خمر) برای بار اول

مجازات مصرف مشروبات الکلی برای اولین بار، طبق ماده 264 قانون مجازات، 80 ضربه شلاق است. برای مطالعه ادامه این مقاله فوق العاده به وب سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی  قوی ترین وکیل مشروبات الکلی در مشهد + [راه حل های تضمینی] - آسا وکیل  کلیک کنید تا به صفحه این مقاله هدایت شوید.

منبع: آسا وکیل تیم برگزیده حقوقی در مشهد

 

+ نوشته شده در  دوشنبه 21 مرداد 1398ساعت 16:50  توسط رضا ظریف  برچسب ها: